maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kune zuva! Aurinko paistaa!

Zimbabwen talvi on näyttänyt meille parhaat puolensa. Täällä melkein unohtaa, miltä pilvet näyttävät, kun niitä ei ole näkynyt ollenkaan. Keskipäivällä aurinko lämmittää mukavasti, mutta auringon laskettua ilma viilenee nopeasti.  Öisin villasukat, paksut viltit ja kuumavesipullot ovat todella tarpeen.
Viime viikolla aloitimme kouluvierailut Dzivaresekwan kouluissa. Olemme olleet hämmästyneitä siitä, kuinka suuria ne ovat. Vain muutaman kilometrin säteellä toisistaan on useita 1500 - 2000 oppilaan kouluja! Luokissa voi olla jopa yli 50 lasta, ja vaikka luokkahuoneita on valtava määrä, osa opetuksesta annetaan koulun pihamaalla. Opettajalle kannetaan pöytä ja tuoli puun alle varjoon, ja lapset kerääntyvät ympärille kuuntelemaan opetusta. Olemme ihastelleet luokkien rauhallista ja ilmapiiriä lasten kaunista käytöstä.
Iltapäivisin olemme pitäneet toimintakeskuksella "Extra lessons" aiheena matematiikan perustaidot: olemme harjoitelleet lukujen hajoittamista sekä yhteen- ja vähennyslaskua erilaisin välinein, pelien ja leikkien avulla. Hauskaa on ollut ja innokkaita oppilaita tulee joka päivä lisää.
Lauantaina ruokasalin ympäristössä riitti kuhinaa, kun teimme yhteisen taideteoksen Frottage -tekniikalla. Nyt Dzikvan metsän puut ilahduttavat kaikkia ruokasalin seinällä. Tänään taideteos sai kehuja ja kiitosta isoilta pojilta, jotka näkivät sen ensimmäistä kertaa.  Lopputulos on ilmeisen onnistunut, vaikka itse tekemisen aikana ruokasali muistutti ajoittain muurahaispesää.
Sunnuntaina vietimme ensimmäisen kokonaisen vapaapäivän, ja käytimme sen tutustumalla afrikkalaisiin villieläimiin Imire Safari Ranchilla. Kokemus oli huikea! Kameran muistikortille (ja itse kunkin mieleen) tallentui satoja toinen toistaan hienompia otoksia vaikuttavista eläimistä.
Viikkoon on mahtunut myös suomalainen juhannus: puusauna, kokko, grillausta. Eksotiikkaa toivat huojuvat palmut ja Etelän risti upealla tähtitaivaalla.
Teachmore-opet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti